10 juli 1992
17 Painfbat GFPI
Oorspronkelijk behoort het 17e pantserinfanteriebataljon in Oirschot tot het Regiment Chassé. In 1984 wordt dit regiment omgewisseld voor het Regiment Limburgse Jagers. Het enthousiasme bij het kader is daarom niet zo groot als in 1991 het nieuws bekend wordt dat er opnieuw een traditieoverdracht op komst is.
De toen nog dienstplichtige compagnie die deze ommekeer zal mee gaan beleven is de Alfa Compagnie. De compagnie presenteert zich daarom vanaf 1 januari 1992 als 'Limburgse Fuseliers', waarbij het logo een mix vormt tussen de emblemen van Limburgse Jagers en Fuseliers. Kaderleden presenteren zich bij allerlei gelegenheden met oranje-blauwe sjaal en emblemen van de Limburgse Jagers, wat niet altijd door iedereen gewaardeerd wordt.
Voorafgaand aan de formele overdracht, reizen in juni 1992 delegaties van oudstrijders van de Irene Brigade, kaderleden van het bataljon en de complete Alfa Compagnie af naar Normandië. Daar, op het strand bij Arromanches worden de invasiekoorden uitgereikt door de oudstrijders aan de nieuwbakken Fuseliers. Dit bezoek zal een begin vormen van een levendige traditie-invulling.
Op 10 juli 1992 wordt in een bijzondere ceremonie vaandel en traditie overgedragen. Er staan twee vaandelwachten in ceremonieel tenue aangetreden, één van 13 Painfbat en één van 17 Painfbat. Eén vaandelwacht dus met, en één zonder vaandel.
Het overdragen van tradities is niet eenvoudig. Het blijkt dat sommige gebruiken wat naar de achtergrond verdwijnen terwijl nieuwe ideeën en gebruiken ontstaan.
Er wordt een regimentslied geschreven. Als melodie wordt de Prinses Irene Mars gebruikt, in 1943 geschreven door wachtmeester Lammers, kapelmeester van het muziekkorps van de Irene Brigade en tevens de eerste gesneuvelde.
De term 'regimentsjaardag' wordt geïntroduceerd (ieder jaar rond 11 januari, de oprichtingsdag van de Brigade). Die dag wordt begonnen met het traditionele Engelse ontbijt. Daarna wordt de Irene-cross gelopen, een veldloop waaraan ook alle gasten van die dag, militairen van het Duitse bataljon en het Belgische bataljon 'Bevrijding / 5e Linie', mogen deelnemen. Er zijn die dag sport- en schietwedstrijden maar vooral het gezellig samenzijn en (oud)-regimentsleden en oudstrijders staat die dag centraal.
Oudstrijders van de Irenebrigade en de Indië-bataljons worden meer dan ooit bij de activiteiten van het bataljon / regiment betrokken. Zij reiken de invasiekoorden uit aan de nieuwe leden van het Garderegiment, altijd op een voor het regiment historische plaats.
In 1995 wordt ook 13 Stafstafcompagnie van de 13e Gemechaniseerde Brigade uit Oirschot als paraat onderdeel aan het regiment toegevoegd. Nog meer Fuseliers op de Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot!
Het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene blijkt uitstekend wortel te schieten in het Oirschotse zand en bloeit als nooit tevoren.