17 PAINFBAT GFPI

17 PANTSERINFANTERIEBATALJON GARDEREGIMENT FUSELIERS PRINSES IRENE

17 Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene (GFPI) is één van de eenheden van de Landmacht Brigade in Oirschot, genaamd 13 Lichte Brigade.

De Fuseliers vormen een bijzonder Infanterieregiment binnen de Koninklijke Landmacht. Een Regiment met Britse wortels die, mede door de Engelandvaarders, teruggaan naar de Tweede Wereldoorlog.

Militairen van 17 Pantserinfanteriebataljon GFPI maken onderdeel uit van één van de drie gevechtseenheden van de Brigade. De Fuseliers zijn gespecialiseerd in het optreden met (pantser)wielvoertuigen; snelle verplaatsingen over een breed gebied.

17 Pantserinfanteriebataljon GFPI bevindt zich momenteel in de eindfase van een pilot waarbinnen het Bataljon een nieuw operationeel plan voor het gemotoriseerd optreden ontwikkelt. De Compagnieën van het Bataljon waren voorheen opgebouwd uit drie identieke Pelotons met een CV90-gevechtsvoertuig. Nu bestaan ze uit twee Infanteriepelotons die elk zijn uitgerust met vier Bushmasters, een zware wapens Peloton met Mercedes Benz 280 CDI’s én een Snipergroep, ook uitgerust met drie CDI’s.

image description
image description