Regimentsverzameling Brigade en Garde Prinses Irene

Museum
Museum

De Regimentsverzameling (rolstoeltoegankelijk) is sinds 11 jan 1993 elke woensdag van 10.00 tot 16.00 uur, tijdens talloze (Regiments)activiteiten of op afspraak geopend. Ook voor belangstellenden van buiten de kazerne.

Wanneer u op de kazerne aankomt kunt u zich melden bij de wacht, die ervoor zorgt dat u - op vertoon van een geldig legitimatiebewijs - het kazerneterrein kunt betreden. Als u vervolgens bij de hoofdingang rechtsaf slaat, bevindt het museum zich na enkele tientallen meters aan uw rechterhand. Hier is ook parkeergelegenheid aanwezig.

Historische Collectie Regimentsverzameling Brigade en Garde Prinses Irene online

Brabantserfgoed.nl biedt een podium aan mensen en organisaties die hun erfgoedverhalen en -collecties willen delen. Het platform is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en Erfgoed Brabant. Verschillende musea in Brabant bieden hier hun collectie online aan zodat hun schatten gezocht en gevonden kunnen worden. De collecties van de Koninklijke Militaire Academie in Breda en onze Regimentsverzameling Brigade en Garde Prinses Irene zijn hier ook te vinden.

Collectieregistratie is de basis van iedere georganiseerde cultuurinstelling of museum dat is geregistreerd in het Nederlands Museumregister. Onze Regimentsverzameling is al sinds 2005 ingeschreven in het register. Het is belangrijk om alle informatie gekoppeld te houden aan een museumobject. Herkomst, schenker, standplaats (daar waar het bewaard wordt) en vooral de verhalen achter het voorwerp. Onze vrijwilligers zijn al jaren bezig om de duizenden voorwerpen en documenten te registreren. Het resultaat hiervan is al voor een deel te zien in de online collectie. Inmiddels al meer dan 1000 objecten en het worden er iedere week meer!

Adres

Eindhovensedijk 42
5688 GN Oirschot
Noord-Brabant

Telefoonnummer 0889-515683 (woensdag van 10.00 tot 16.00 uur)

E-mail: museum@fuseliers.nl

 

Hieronder een 360 graden video van de Regimentsverzameling Brigade en Garde Prinses Irene

Gebouw 18 museum Brigade en Garde Prinses Irene.

Gebouw 8 museum Brigade en Garde Prinses Irene.