Behoefte aan Veteranenzorg?

Als je op uitzending bent geweest, kan dit wat met je doen, meestal ten goede. Maar het leven na een uitzending kan ook ingrijpend veranderen. 

Wanneer je (blijvende) zorg nodig hebt na een militaire uitzending, is er het Veteranenloket voor jou en jouw thuisfront. Maar je kunt ook contact opnemen met een Nuldelijnsondersteuner, ofwel veteranenondersteuner. Zij bieden je een luisterend oor en geven passend advies. 

Veteranenloket

Het Veteranenloket is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 334 00 00 of stuur een e-mail naar info@veteranenloket.nl. Ook als relatie van een veteraan kun je hier terecht.

Meer informatie kun je ook vinden op de website van het Veteranen Instituut bij het kopje, zorg

Nuldelijnsondersteuner

Wellicht heb je behoefte aan een gesprek met iemand die jouw ervaringen begrijpt. Vooral wanneer het gaat om herinneringen, emoties, of situaties die anderen in je omgeving niet helemaal kunnen vatten. In dat geval staan de veteranenondersteuners van de nuldelijnsondersteuning voor je klaar. Zij bieden een luisterend oor en kunnen passend advies geven.

Actief dienende veteranen kunnen terugvallen op het Collegiaal Netwerk (CNW), neem daarvoor contact op met de sectie S1 van 17 Painfbat GFPI.  Loop even langs of stuur je mail naar p19663@mindef.nl.

Voor de nuldelijnsondersteuner kun je mailen naar nuldelijns.gfpi@gmail.com

Meer informatie over Veteranenondersteuners kun je op deze pagina van het Veteraneninstituut vinden. 

Voor meer informatie vrij vervoer of het aanvragen van een veteranenpas, klik hier