KAP BD J.W. KLITSIE 65 JAAR LID VVOGFPI

KAP BD J.W. KLITSIE 65 JAAR LID VVOGFPI

Reservekapitein der Fuseliers J.W. Klitsie is al sinds de oprichting lid van de jubilerende Vereniging van Officieren der Garde Fuseliers Prinses Irene. Ter ere hiervan bracht het bestuur van de VVOGFPI hem op vrijdag 22 september 2017 een bezoek.

De heer Klitsie maakte deel uit van het 4e bataljon Garde Regiment Prinses Irene (4GRPI) en vertrok op 4 juni 1947 naar Indonesië. Hier diende hij als pelotonscommandant onder de bekende en gedecoreerde Kapitein (later Generaal-majoor) van Besouw. Op 27 maart 1950 zette hij weer voet op Nederlandse bodem. In deze periode van bijna drie jaar sneuvelden 44 leden van 4GRPI.

Toen op 19 januari 1952 de Vereniging van Officieren der Garde Fuseliers Prinses Irene werd opgericht, werd de toen reserve Eerste luitenant Klitsie lid. Zijn naam staat op de eerste ledenlijst van de vereniging. Deze originele ledenlijst van 1 mei 1952 bevind zich nog altijd in het archief van het bestuur.

Ter ere van het 65-jarige jubileum van de VVOGFPI bezocht het bestuur de heer Klitsie. In zijn huis te Den Haag werd hem het GFPI jubileumboek aangeboden.

Op 26 oktober 2017 houdt de VVOGFPI in Oirschot zijn jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) en Kameraadschappelijke Maaltijd. Meer informatie over aanmelden voor de ALV en maaltijd vind u hier. Meer informatie over 4GRPI vind u hier.

 

 

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT