Column van de voorzitter van de VOS KNBPI

VOS KNBPI logo

“Wetenswaardigheden van onze vereniging”?

Mali
De deputatie van het bataljon, waaronder Regimentscommandant Haran Gorissen, die in januari naar Mali is gegaan, is gelukkig weer veilig terug in Nederland. Wij wensen alle uitgezonden militairen een fijne tijd nu ze weer bij hun geliefden thuis zijn.

4 en 5 mei
Velen van u zullen op 4 mei een herdenking hebben bijgewoond en op 5 mei een bevrijdingsfeest. Misschien waren kinderen en kleinkinderen ook aanwezig want de jeugd is ook zeker geïnteresseerd.

Herdenking bevrijding Den Haag
Op 8 mei is de binnenkomst van de Prinses Irene Brigade in Den Haag in 1945 herdacht. Eerst bij de plaquette bij het oude stadhuis en daarna bij het monument van de bevrijding. Bij beide gelegenheden werd een herdenkingsrede uitgesproken en een bloemstuk gelegd.

Slag om de Residentie concert
Op 10 mei was het jaarlijkse concert ter herinnering aan de verdediging van Den Haag in de meidagen van 1940. De garderegimenten Fuseliers, Grenadiers en Jagers organiseren dat concert ieder jaar in de Kloosterkerk.

Reünie op 18 mei
Op 18 mei was de jaarlijkse reünie van alle veteranen in Oirschot. Helaas kon ik vanwege de deelname aan de militaire bedevaart naar Lourdes niet aanwezig zijn. Naar verluidt was het een heerlijke dag.

Koorduitreiking in Colijnsplaats
Op 24 mei was er opnieuw een beëdiging en koorduitreiking van jonge Fuseliers in Colijnsplaat. En op 31 mei neemt Regimentsadjudant Brands afscheid en draagt zijn functie over aan Adjudant-onderofficier Dennis van de Wijngaart.

Kalender

Andere activiteiten in de komende tijd:

”? Op 1 juni vindt de viering van 70 jaar Garde plaats.
”? Van 4 tot 7 juni gingen een aantal oud-strijders naar Normandië om D-Day te herdenken in Arromanches.
”? 30 juni is de jaarlijkse Veteranendag in Den Haag.
”? Op 6 september wordt de bevrijding van Beringen herdacht en op 27 oktober die van Tilburg.
”? Op 10 november gaan we met een afvaardiging naar Wolverhampton om onze makkers te herdenken die daar zijn overleden en begraven, tijdens de training in Engeland in de jaren ‘40. Daarna bezoeken we Congleton en de planning is om dan op 12 november weer thuis te zijn.

Ik hoop dat velen van u in de gelegenheid zullen zijn om een aantal bijeenkomsten bij te wonen.

Ik kijk naar u uit.

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT