Oproep aan onze Regimentsgenoten

Hart

Sinds een aantal jaar organiseert ons bataljon jaarlijks een gewondenlunch voor onze Regimentsgenoten die tijdens een missie onder de vlag van het 17e gewond zijn geraakt, zichtbaar of onzichtbaar. De Regimentsgenoten die aanwezig zijn bij deze lunch zijn in het bezit van een Draaginsigne Gewonden. Dit insigne wordt specifiek toegekend aan veteranen die onder oorlogsomstandigheden of tijdens vredesoperaties lichamelijk of psychisch letsel op hebben gelopen.

Het Draaginsigne is een belangrijke vorm van erkenning voor de offers die zij tijdens hun militaire inzet gebracht hebben.

Onze DIG dragers worden in recente jaren steeds meer betrokken bij de activiteiten van het bataljon en het Regiment. Hierdoor komen we steeds vaker in gesprek met mensen die;
- Of al in het bezit zijn van een DIG maar nog niet bekend zijn bij ons.
- Of door een uitzending onder ons vaandel ook fysiek dan wel mentaal gewond geraakt zijn maar nog geen mogelijkheden hebben gehad of kennen om een DIG aan te vragen.
Door de wet op de privacy kunnen we zelf niet aan de gegevens van de DIG dragers komen.

Kortom, we zijn er juist ook voor deze groep Regimentsgenoten die buiten ons weten om in het bezit zijn van een DIG, of in aanmerking komen voor een DIG, maar geen idee hebben hoe ze deze aan kunnen vragen. We zouden graag met jullie in contact komen. We vinden het belangrijk dat jullie gehoord worden en ondersteuning kunnen vinden bij het Regiment.

Herken jij jezelf of iemand anders in het bovenstaande? Zou je het fijn vinden om hulp te krijgen bij een DIG aanvraag of ben je al in het bezit van een DIG na missie onder ons vaandel?
Zou je graag meer betrokken willen worden bij Regimentsactiviteiten? Of heb je bijvoorbeeld behoefte aan een luisterend oor? Voor al het bovenstaande zijn we telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag via: 040-266 5662. Of stuur een mailtje naar: MTP.Giesen.Schuurmans@mindef.nl

Graag willen we jullie ook wijzen op de veteranenzorg en de nuldelijnsondersteuning vanuit onze veteranenvereniging de VVVGFPI. Informatie hierover is te vinden op: https://www.fuseliers.nl/verenigingen/vvvgfpi/veteranenzorg/

Op veteranen dag, zaterdag 25 juni, staat onze veteranenvereniging (VVVGFPI) met een stand op het Malieveld in Den Haag.

Wees welkom, we horen graag van je!

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT