Herdenking Pont-Audemer

De jaarlijks terugkerende reis naar Normandië is weer van start gegaan. De Oud-Strijders en een deel van de staf kwamen gisteravond al aan in Arromanches. Na een nacht slapen vonden vandaag herdenkingen plaats in Pont-Audemer en in La Cambe.

Herdenken

De aanwezige fuseliers haalden de Oud-Strijders op in het hotel waar zij verblijven, om na een kop koffie door te rijden na Pont-Audemer. Dit plaatsje ligt op ongeveer anderhalf uur rijen van Arromanches vandaan. Hier werd de delegatie ontvangen door de burgemeester en werd er een bloemstuk gelegd. 

Later op de dag vond er een Duitse herdenking plaats in La Cambe. Hier waren delegaties uit verschillende landen aanwezig, waaronder Amerikanen, Oostenrijkers en onze eigen Natres. Ook hier werden bloemstukken gelegd en speelde het volkslied van elk aanwezig land. 

Herdenking La Cambe
Herdenking La Cambe

Stokken en koorden

Aan het eind van de dag was ook de gehele Bravo Compagnie gearriveerd. Hier droeg de Bataljonsadjudant de stok over aan de Compagnies Sergeant-majoor Jansen. Zijn voorganger, Sergeant-majoor Bakkes, droeg de stok een tijdje geleden over aan de BA omdat Sergeant-majoor Jansen nog uitgezonden was naar Mali. Direct hierna werden ook aan een aantal fuseliers invasiekoorden uitgereikt, die ze morgen traditioneel nat zullen maken in zee. 

Koorduitreiking
Koorduitreiking
Stokoverdracht
Stokoverdracht

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT