Hoogtepunten

Terwijl de Charlie Compagnie in Havelte op veldbedden slaapt, doen de mannen van de Bravo Compagnie dat in het Duitse Siedlinghausen. De week stond in het teken van Grens Verleggende Activiteiten en op woensdagavond droeg Compagnies Sergeant-majoor Bakkes zijn stok over aan Bataljonsadjudant Brands. Dit deed hij omdat zijn opvolger nog is uitgezonden naar Mali.

Niet voor watjes

Siedlinghausen is een dorp in de Duitse bergen. Een ideale plek om te klimmen in een van de groeves. Onder begeleiding van sportinstructeurs klommen de Fuseliers langs steile rotsen omhoog en kwamen ze abseilend naar beneden. Op andere plekken waren bruggen gespannen over het azuurblauwe meer, dat beneden in de groeve lag. De mannen toonden inzet en doorzettingsvermogen. Met of zonder hoogtevrees hebben ze allemaal alle activiteiten volbracht. 's Avonds werd dit dan ook beloond met een barbecue en een aantal drankjes.

Tekst loopt door onder afbeeldingen.

CSM bedankt

Op woensdagavond droeg de Compagnies Sergeant-majoor (CSM) zijn stok over aan de Bataljonsadjudant tijdens een appèl. De BA nam de stok in ontvangst en zal deze in mei overdragen aan de nieuwe CSM. Hij is dan terug uit Mali en zal de functie overnemen. Sergeant-majoor Bakkes ontving ook de Bataljonslegpenning. Deze wordt uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier voor het bataljon hebben ingezet.

Namens het gehele bataljon bedankt!

Diezelfde avond werd Eerste luitenant Neefs bevorderd tot Kapitein en ontving Korporaal van Haperen zijn bronzen medaille voor 12 jaar eerlijke en trouwe dienst. Na alle officiële aangelegenheden werd de muziek aangezet, lag het vlees klaar om opgegeten te worden en stonden de dranken koud.

Stokoverdracht
Stokoverdracht
Uitreiking Bataljonslegpenning
Uitreiking Bataljonslegpenning

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT