Zorg dat je er bij komt

groepsfoto

Elk jaar gaat het Genootschap Vrienden van de Fuseliers op “schoolreisje”. Vaak is de bestemming een militair complex om zodoende te leren van de grote diversiteit en vakmanschap van de militaire organisatie. Dit jaar vond, door tussenkomst van de Geestelijk Verzorging bij de Marine, een excursie plaats in den Helder.

Ontvangst door de Dienst Geestelijke Verzorging (DGV)

De ontvangst in het gebouw van de GV kreeg extra glans omdat men een mooie taart aanbood met een foto van de Vaandelwacht van de Fuseliers.
Oogstrelend om te zien, maar zeker ook tongstrelend te noemen. Het gebak werd in een oogwenk genuttigd.

gebak
gebak

Het hoofd van de marine GV ds. Fred Omvlee heette ons welkom. Daarna was het woord aan marine-aalmoezenier, of wel pater in marine termen, Sebastiaan Benders die ons vertelde over zijn motivatie om als aalmoezenier bij de Marine te werken, maar tevens bevlogen sprak over de broederschap onder het marinepersoneel.

marinepaters
marinepaters

Zr. Ms Friesland, een van de vier patrouilleschepen van de Marine

Vervolgens werd onze hele groep afgemarcheerd naar Zr Ms Friesland die in de haven voor anker lag. Daar was het de beurt aan het hoofd van de Technische dienst LTZ1 TD Boers om ons alle ins en out te vertellen over “zijn” patrouilleschip.

friesland
friesland

Trots leidde hij ons door alle vertrekken van het schip wat al meermaals voor de onderschepping van drugs in het Caribisch gebied was ingezet.

groepsfoto_2
groepsfoto_2

Lunch, museum en Calvados

Tijd geworden voor de lunch en onder de indruk van wat we gehoord en gezien hadden verplaatsten we ons naar de kantine waar een rijke lunch klaar stond.
Daarna werden we ontvangen in het Marine museum. Een mooie collectie werd bekeken en een onderzeeër uit de Walrusklasse werd bezocht. Vanzelfsprekend hieven we aan boord nog een glaasje Calvados om de band met het Regiment te bestendigen.

marine
marine

Diner in de Marineclub

Hongerig en behoeftig aan een glaasje werd de Marineclub aangedaan. Het mooiste plekje van Den Helder. Hier rekende men al op onze komst en de gedekte tafel stond klaar.
Met veel nieuwe wijsheid in de pocket ging ons gezelschap weer huiswaarts. Een mooie herinnering rijker. En uiteraard genoten van de gezelligheid, die zo’n schoolreisje met zich meebrengt.

image description
marineclub_1
image description
marineclub_2

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT