Politieagent én militair!

Politieagent en tegelijkertijd militair zijn? Het kan! Korporaal-1 Zinzi is in het normale leven hoofdagent bij Politie Nederland, eenheid Limburg. Daarnaast is ze sinds oktober vorig jaar weer terug op het nest bij 17 pantserinfanteriebataljon als ROC (Reservist Operationele Capaciteit). Als reservist levert ze extra operationele capaciteit tijdens piekmomenten of specifieke taken van het bataljon.

“Ik ben jaren met plezier beroepsmilitair geweest, echter sta je als militair niet midden in de maatschappij. Je werkt als militair zowel nationaal als internationaal veelal met je eigen collega's of met militairen uit andere landen. Naast dat ik verder wilde ontwikkelen, wilde ik ook graag wat betekenen voor de ‘gewone’ burger in ons land. Dat beroep heb ik nu gevonden. Toch merkte ik Defensie wel te missen. De kameraadschap, de actie en de werkzaamheden als militair. Deze vind je in geen enkel beroep. ROC maakt het voor mij mogelijk om toch verbonden te blijven met mijn oude eenheid evenals de militaire werkzaamheden.”

Deze week is Zinzi aangeklikt bij het verkenningspeloton van de Delta compagnie voor een opfriscursus over de Fennek. In haar vorige functie bij het Fire Support Team was Zinzi Fennek chauffeur. In die hoedanigheid komt ze ons bataljon ook versterken. Of Zinzi zich als reservist onderdeel van het team voelt?
“Ik voel mij absoluut een onderdeel van het team, ik ben trots om Fuselier te zijn. Mijn kennis en ervaring zijn van toegevoegde waarde voor Defensie en dus ook voor het bataljon waar je aangesteld wordt. Zodra ik weer over de kazerne loop voelt het weer als vanouds. Voor mij is reservist zijn, het beste van beide werelden bezitten. ”

Wil je ook reservist worden en weer terugkomen bij Defensie als herintreder? We hebben diverse vacatures in alle rangen. Mail naar werving@fuseliers.nl voor meer informatie! 

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT