Uitreiking zilveren medaille Sergeant-majoor Maurice

Sergeant-majoor Maurice

Vanmiddag heeft Sergeant-majoor Maurice zijn zilveren medaille ontvangen voor 24 jaar langdurige, eerlijke en trouwe dienst bij Defensie. Onder toeziend oog van familie, collega’s en genodigden is de medaille opgespeld door de Bataljonscommandant Niels Verhoef.

De zilveren medaille staat voor langdurige en trouwe dienst en is bedoeld om de waarde van deze onderscheiding te benadrukken. Maar ook om de jubilaris te waarderen voor zijn bijdrage aan Defensie gedurende 24 dienstjaren.

Maurice, namens het hele bataljon, gefeliciteerd met dit jubileum!

Terugblik loopbaan afgelopen 24 jaar

Het avontuur van Maurice begon in 1999 bij School Zuid, hij startte als MAG schutter bij 17 Bravo. Met de Bcie is hij vervolgens onder de vleugels van 11 Tankbataljon mee geweest naar Bosnië, SFOR 10. In 2002 vertrok Maurice naar de KMS, om in 2003 als wachtmeester geplaatst te worden bij het Verkenningspeloton van 11 Tankbataljon.

Na een plaatsing bij de instructiegroep lichte wapens, waar je schietinstructeurs opleidde, heb je toch besloten infanterist te worden. Dit ging helaas allemaal niet zo makkelijk. In 2007 kwam je weer terug bij het 17e, dit keer bij de Charlie compagnie. Hier was Maurice E1, zonder OPC. Later is hij doorgeschoven naar de OPC functie, in deze functie ging je op uitzending naar Afghanistan. Nog geen jaar later ging je naar Curacao, Compagnie in de West. In 2011 werd Maurice TIC. In 2013 een uitstap naar KCT, als inlichtingenofficier. In 2015 ging je als C1 bij 17B aan de slag, daarna als SM bij Sectie S3. Hier ging je voor het eerst naar Litouwen op eFP. In 2020 wordt Maurice dan eindelijk CSM, een functie hem op het lijf is geschreven. Wederom gaat hij mee naar eFP in deze functie. Op dit moment is Maurice werkzaam als Sergeant-majoor S3, een functie die hij al eerder vervulde.

De rode draad die door al zijn functies speelt, is dat hij graag bijdraagt aan het niveau van de eenheden. Hij is graag bezig met gereedstelling en inzet, vooral paraat. Maurice is een vakman op zijn best, die zijn eigen passie, het vak, als leidraad neemt. Maurice zijn visie op vechten en gereedstellen is glashelder en draagt hij met verve uit. Bedankt voor jouw 24 jaar Maurice!


image description
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT