Vijand en oefenvijand

Roos-

De oefening in Marnewaard is inmiddels afgelopen, maar afgelopen week werkten onze mannen en vrouwen van 17 Painfbat GFPI nog hard aan het oefenen van hun vaardigheden. Aan het begin van de week troffen ze de voorbereidingen, om in de nacht van woensdag op donderdag in actie te komen.

Aanvallen en verdedigen

Woensdagnacht vond er een actie plaats, waarbij de Bravo Compagnie optrad als oefenvijand tegenover de Charlie Compagnie. De dagen voorafgaand aan deze nacht troffen ze de voorbereidingen in het gebied. Dit bestond onder andere uit het leggen van barricades en het aanleggen van bruggen. Vervolgens namen ze stelling in en kon de aanval ingezet worden.

Het gebeurt zelden dat twee verschillende compagnieën tegenover elkaar gezet worden, zoals dat nu het geval was. De oefening was een leerzame voorbereiding op de missie eFP in Litouwen, waar de Compagnie volgend jaar aan deel zal nemen.

Na afloop zei de Leider der Oefening Majoor Maas, dat hij het een uitdagende oefening vond, in uitdagend weer. ''We hebben veel geleerd op alle niveaus. Een oefening die afgesloten werd met een realistisch scenario. Ik ben trots op wat eenieder daar heeft laten zien.''

De voertuigen staan gereed voor de terugreis
De voertuigen staan gereed voor de terugreis

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT