NEDERLANDSE VETERANENDAG

Defilé

24 juni jl. vond de Nederlandse Veteranendag 2017 plaats. Deze dag wordt elk jaar op de laatste zaterdag van juni georganiseerd. De Veteranendag is een eerbetoon aan alle Nederlandse veteranen. Erkenning en waardering voor hen staat centraal.

Tijdens het evenement was er een plechtigheid in de Ridderzaal, een ceremonie op het Binnenhof, een defilé en een fly-past over het defileerpunt. De Nederlandse Veteranendag was ook een feestelijke dag. Niet alleen voor veteranen, maar voor iedereen die naar het evenement kwam. Een voorbeeld hiervan is het indrukwekkende en kleurrijke nationale defilé van duizenden veteranen. Veteranen, militairen, tientallen muziekkorpsen en historisch en modern militair materieel presenteerden zich aan heel Den Haag en Nederland.

Voor 17 Painfbat GFPI was het een mooie dag met de aanwezigheid van de Alfa-Tijger-compagnie en de leden van de VVVGFPI. Beide groepen liepen mee tijdens het defilé. Op het Malieveld stonden de hele dag informatieve stands, veteranenkunst, exposities, militaire musea, allerlei materieel en speciale activiteiten voor kinderen. Dit alles werd begeleid door de Veteranen Top 50, muziek die de veteranen door hun uitzendingen heeft geholpen. De stand van de VVVGFPI werd drukbezocht, er was veel interesse in onze veteranen! Ook werden verschillende uitzendmedialles uitgereikt aan Fuseliers, het was een prachtige dag in Den Haag!

Volo et Valeo!

(De NOS heeft de dag live uitgezonden, zie link hieronder)

Defil??©
Defil??©
Defil??©
Defil??©
De stand van de VVVGFPI
De stand van de VVVGFPI
De stand van de VVVGFPI
De stand van de VVVGFPI
Defil??©
Defil??©

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT