Uitreiking zilveren medailles aan Adjudant-onderofficier Erwin en Sergeant-majoor Michel

Vanmiddag werden de zilveren medailles voor 24 jaar langdurige, eerlijke en trouwe dienst uitgereikt aan Adjudant-onderofficier Erwin en Sergeant-majoor Michel. Onder toeziend oog van familie en collega’s werden zij toegesproken in het koude winterzonnetje op de bataljonsappelplaats door Luitenant-kolonel Verhoef. Door het op waardige en plechtige wijze uitreiken van deze medaille voor langdurige en trouwe dienst, wil de Commandant de waarde van deze onderscheiding onderstrepen en de jubilarissen waarderen voor hun inzet gedurende de 24 dienstjaren voor Defensie.

Namens het gehele Bataljon feliciteren we Erwin en Michel met deze mijlpaal.

De zilveren medaille is een openlijke en zichtbare blijk van waardering voor de langdurige, eerlijke en trouwe dienst voor de onderofficier als vakman, leider en instructeur. De trouwe-dienstmedaille behoort tot de oudste eretekenen van de Nederlandse krijgsmacht. Op 19 februari 1825 stelde koning Willem I de onderscheiding in. Hij noemde het een ereteken 'hetwelk aan alle militairen, beneden den rang van officier, (zou) kunnen worden verleend.' Een onderofficier heeft veel taken en verantwoordelijkheden en werkt in complexe en soms levensgevaarlijke omstandigheden. Hij vormt de verbindende schakel tussen manschappen en officieren en is daarmee de ruggengraat van onze organisatie. Daarvoor is deze medaille een blijk van waardering en respect.Korte terugblik op de carrière van Erwin

In 1998 begonnen als BBT luchtdoelartillerist in Ede. Erwin heeft zowel gewerkt met het kanon, als met de radar. Gedurende zijn lange loopbaan in de luchtverdediging heeft hij met alle luchtverdedigingssystemen gewerkt. Hierbij heeft hij continu parate functies afgewisseld met opleidingsfuncties, waarin hij zijn ervaringen heeft overgedragen aan nieuwe collega’s.

Korte terugblik op de carrière van Michel:

In 1984, lichting 4, opgekomen als infanterist bij Van Heutsz. Op 36-jarige leeftijd op de KMS terecht gekomen. Indrukwekkende leeftijd om een dergelijke opleiding te volgen. Na de initiële opleiding bij het 17e terecht gekomen, met uitzondering van uitstapjes naar de KMS en KMA als instructeur, maar bleef onderdeel van het Bataljon. Een Fuselier in hart en nieren. Hij heeft zijn sporen meer dan verdiend. En de belofte ‘ Ik beloof een trouw Fuselier te zijn, heeft hij meer dan waargemaakt.

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT