Traditiedagen 2024

Gisteren en vandaag stonden in het teken van Traditiedagen voor de nieuw geplaatste onderofficieren en manschappen. Tijdens een Traditiedag worden zij op de hoogte gesteld van de geschiedenis en tradities van het Garderegiment. We zijn namelijk een levendig Garderegiment met een geheel eigen traditie. Ze geven onze eenheid haar eigen identiteit en zorgen voor verbondenheid. Door het nieuwe personeel kennis te laten nemen van de rijke geschiedenis en het ontstaan van ons Garderegiment willen we hen meer gevoel geven bij het regiment en op deze manier het Fuseliersgevoel versterken.

Tijdens de opstart van de Traditiedagen zijn de rekwisieten en monumenten op de appelplaats onderhouden door de manschappen en hebben de onderofficieren presentaties over het Regiment gegeven.

De eerste dag is afgesloten met een theorietoets, de antwoorden konden ze o.a. in het museum vinden en met de uitreiking van het felbegeerde oranje blauwe achtergrondje en een toast op het Regiment.

De Regimentsadjudant kijkt terug op een hele mooie eerste dag en is dan ook trots op iedereen die zijn nieuwe achtergrondje heeft ontvangen en verwelkomt hen graag bij dit mooie Garderegiment.

De tweede dag stond in het teken van een oefenmoment voor de beëdiging morgen in Colijnsplaat. De Charlie compagnie is al naar Colijnsplaat gegaan om daar meer te leren over de geschiedenis van de Irene Brigade en Luitenant Havelaar.

image description
image description
image description
image description
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT