Tijgers in Normandië

Normandië

Op woensdag 1 juni 2016 vertrokken ± 110 mannen en vrouwen van de Alpha Compagnie richting Tracy-Sur-Mer, nabij het historierijke Arromanches. Gedurende 7 dagen verbleven de “Tijgers”? in het opgebouwde tentenkamp. Het doel van deze niveau 2/3 oefening was met name gericht op fysieke training op gebied van marsvaardigheid en mentale training op het gebied van commandovoering en tactiek, waarbij de geschiedenis van onze Prinses Irene Brigade in Normandië als leidraad diende. Als bijvangst werd hierbij de saamhorigheid binnen de Alfa compagnie vergroot en ervoeren de Fuseliers op elk niveau wat Operation Overlord heeft betekend voor onze vrijheid.

Het rijkelijk gevulde programma bestond onder andere uit verschillende battlefieldtours waarin tactische situaties in hun operationele context uiteen werden gezet, afgewisseld met fysieke momenten en natuurlijk een herdenkingsceremonie.
De Tijgers kregen op de zondag bezoek van Oud-strijders Max Wolf en Karel Zwart. Dit voor de koorduitreiking. Opgesteld op het kamp, met aan één zijde alle koordontvangers, mochten zij met grote eer het Fuselierskoord ontvangen.

Op maandag vond de Nederlandse herdenkingsceremonie plaats, waar de Fuseliers een prominente rol bij speelden. Opgesteld in het centrum van Arromanches, onder toeziend oog van de Vaandelwacht, de Oud-strijders en hordes publiek leverde de Compagnie een grote bijdrage aan de ceremonie. Hierbij werd de Landing van de Prinses Irene Brigade in augustus 1944 herdacht.
Nadat de bloemstukken waren gelegd en de volksliederen gespeeld, was het tijd voor het traditioneel “natmaken”? van de vers ontvangen koorden. Luidkeels het fuselierslied zingende, achter de CSM aan het zoute water in.

Al met al kan de Alpha “Tijger”? Compagnie terugkijken op een geslaagde vormende week in Normandië.

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT