TERUGBLIK LAATSTE KWARTAAL 2016

Het jaar 2016 was een bijzonder jaar voor 17 Painfbat GFPI.
Niet alleen bestond ons Garderegiment Fuseliers Prinses Irene 75 jaar, ook werden onze snipers 4e bij onze allereerste deelname aan de international sniper competition, hebben we een succesvolle 4 weekse oefening - ''Rhino Avenger'' - in Duitsland achter de rug en zijn onze Charlie-Beren-Compagnie naar ''de West'' vertrokken.
Hieronder vindt u een terugblik op het laatste kwartaal van 2016!

26 OKTOBER 2016

OPLEIDING BETEUGELEN VAN WOELINGEN ALS VOORBEREIDING OP CURA??AO

Iedere eenheid van de Charlie-Beren-compagnie die word gestationeerd in Curaçao doorloopt de cursus 'Beteugelen van Woelingen.' De opleiding word gegeven door de Marechaussee en vindt onder andere plaats op de trainingsbase van Weeze Airport (Duitsland). Ze leren de basis van het optreden bij demonstraties, zoals omgaan met de demonstranten en het binnendringen en ontruimen van gebouwen.

27 OKTOBER 2016

SNIPERS 4E BIJ INTERNATIONALE WEDSTRIJD!

Nederland nam voor het eerst deel aan de 'Best Sniper Squad Competition'. Onze snipers van 17 Painfbat GFPI namen hieraan deel samen met militairen uit 15 andere landen. Tijdens de wedstrijd moesten de snipers zich bewijzen bij het schieten op stilstaande en bewegende doelen, verplaatsingen door het veld over een afstand van 50 km in 3 dagen en met 27 kilo bepakking, gewondenverzorging in het veld en verschillende hindernisbanen.

GEFELICITEERD SNIPERS!!

image description

27 OKTOBER 2016

DELTA COMPAGNIE ONDERSTEUNT HERDENKING TILBURG

Gisteren herdacht Tilburg traditiegetrouw de bevrijding van haar stad die precies 72 jaar geleden op 27 oktober 1944 plaatsvond. Ook dit jaar ondersteunde onze Delta Compagnie hierbij. Er werd niet alleen stilgestaan bij de slachtoffers die tijdens de Tweede Wereldoorlog vielen. Ook werd de zwaar bevochten vrijheid gevierd.

Militaire en veteranenorganisaties waren aanwezig bij het monument 'Scotland the Brave' aan de Paleisring, evenals leden van het gemeentebestuur. Onder andere onze oud-strijders Generaal-majoor b.d. Rudi Hemmes en Karel Zwart waren aanwezig bij deze herdenking. Zij hebben als jong militair, als lid van de Prinses Irene Brigade, deelgenomen aan de bevrijding van Tilburg.

image description
image description
image description

7 NOVEMBER 2016

Laatste mannen van het hoofddetachement op weg naar Curaçao

9 NOVEMBER 2016

WELKOM IN DE WEST

Maandag is op Marinebasis Parera de nieuwe landmacht compagnie in de West aangetreden: onze Charlie 'Beren' compagnie! Zij hebben de taken overgenomen van de Bravo 'Coyote' compagnie van het 44e pantserinfanteriebataljon.

De hoofdtaak van de landmacht compagnie in de West is het ondersteunen van lokale autoriteiten. Daarnaast heeft de compagnie een druk oefenprogramma op het eiland. Dit programma voeren zij voor een groot gedeelte uit met de collega's van de Curaçaose Militie.

SUCCES FUSELIERS!

11 NOVEMBER 2016

Gearriveerd in de UK voor de herdenking in Wolverhampton en Congleton!

image description
image description
image description

14 NOVEMBER - 9 DECEMBER 2016

4 WEEKSKE OEFENING DUITSLAND 

''RHINO AVENGER''

image description
image description
image description

21 DECEMBER 2016

CURA??AO - OP BEZOEK IN DE WEST

"De eerste foto's van het bezoek van onze BC, BA en de SMOD van de Charlie-Beren- Compagnie. Gisteren hebben ze eenheid 5 bezocht. Zij waren bezig in de strook rondom Lelienberg met patrouilles te voet en mobile vehicle checkpoints. Er werd gevraagd aan de locals of ze mee wilden werken en er werd positief op gereageerd!"

image description
image description

22 DECEMBER 2016

BC EN BA OP BEZOEK IN DE WEST 

"De tweede dag wederom het gebied in. Eenheid 6 bezocht die een soort gelijke opdracht uitvoerde in de strook als eenheid 5. Aansluitend een bezoek gebracht aan landhuis Ascencion. Dit wordt beheerd door een oud marine man en hier worden, onder leiding van, de geestelijkverzorger rondleidingen gehouden met bbq tijdens het acclimatisatie programma. Tevens kregen de BC en BA het geheime kastje van Ascencion te zien. Voor de BA was het een mooi herinneringsmoment aangezien hij hier als jong marinier nog geplaatst was. CIDW23 zal hier ook nog een aantal CIMIC (goodwill) projecten gaan uitvoeren tijdens hun plaatsing." - CSM Ector

image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT