STRONG FUSILIER IN NORMANDIE

Afgelopen dagen stond voor de compagnieën in het teken van Strong Fusilier.

Op 30 mei begon voor de eerste compagnieën de etappe vanaf Point du Hoc, een dag later vertrok de rest. Het was soms zwaar, maar uiteindelijk was iedereen voldaan en hadden ze af en toe kunnen genieten van het geweldige uitzicht over de stranden en rotsen langs de kust van Normandië.

Onderweg kregen zij niet alleen opdrachten zoals tokkelen, handgranaat gooien en catcrawl, maar zij kregen ook historische verhalen over D-day en daarna te horen. De geestelijke verzorger vertelde op het Amerikaanse ereveld bij Omaha Beach een verhaal bij een graf. Ook stonden op verschillende punten militairen en mensen van het NIMH die zich hadden verdiept in een bepaald verhaal van Operation Overlord. Wat was er precies gebeurd op de plekken waar de Fuseliers zich op dat moment begaven? Hierdoor groeide het historisch besef over de plaatsen waar zij zich begaven.

Op vrijdagavond, toen iedereen binnen was, werd er gebarbecued. Hier was de bekendmaking van de winnaars van Strong Fusilier. Dit jaar was dit 20 Sierra van de Bcie. Gefeliciteerd!

Volo et Valeo!

Amerikaanse ereveld
Amerikaanse ereveld
Omaha Beach
Omaha Beach

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT