Een sportieve dag met gouden randje

Wielrenners

Donderdag 22 juni stond in het teken van vele activiteiten door het hele land waar meerdere eenheden van het Bataljon aan deelnamen.

Grebbeberg masters

Zo hebben verschillende teams vandaag deelgenomen aan de Grebbeberg Masters op Kwintelooijen, Rhenen. Dit is een jaarlijks terugkerend sportevenement voor het goede doel, en waar we met en voor onze gewonde (oud) collega’s sporten. Dit jaar kwamen de opbrengsten ten goede aan het Sportfonds Five Five Out. Teams konden deelnemen aan mountainbiken, wielrennen, hardloop estafette en wandelen. Teams van het bataljon hebben meegedaan aan de wielren rondes, waarbij ze ruim 75 kilometer hebben gefietst. En liepen teams tijdens de hardloop estafette meerdere keren een pitte ronde van 2,83 kilometer, onverhard en met ongeveer 60 meter aan trappen. Een hele prestatie!

image description
image description
image description
image description
image description
image description

Open Militair Kampioenschap Schieten geweer en pistool

Dit is een internationale wedstrijd op het Infanterie Schietkamp in Harskamp. Schieten is een belangrijk onderdeel als militair zijnde, deze wedstrijd is een goed moment om de schietvaardigheid van diverse onderdelen te vergelijken en voor eenheden een moment om naar toe te werken. 

Er deden meerdere teams mee aan deze wedstrijd. Zo zijn de dames eerste geworden met Glock schieten en de heren 3e bij het geweer schieten. Overall hebben de teams de eerste prijs behaald en hebben daarmee de Generaal van Wiggen Trofee gewonnen voor eenheid met in totaal het beste geweer- en pistool team. Daar zijn we natuurlijk heel erg trots op!

image description
image description
image description
image description
image description
image description

Zilveren Spike

Dit is een vaardigheidswedstrijd voor verschillende anti-tankgroepen. Hierbij meten, testen en vergelijken ze deze groepen in wedstrijdverband met betrekking tot specifieke tactieken, technieken en procedures. Tijdens deze wedstrijd is een team van het bataljon op de vierde plek geëindigd. Een resultaat om trots op te zijn.

image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT