SOB & SOMS 3

Fuselier op SOB

De trainingsweken (live fire exercise) in Bergen en Munster Süd (Duitsland) zijn weer in volle gang. Zowel de Alfa en Delta Compagnie trainen hier het schieten met hun verschillende wapensystemen. Dit alles van pistoolschutter, geweerschutter tot voertuigbemanningen met hun zware machinegeweren.

De locatie

De gebieden liggen in het noorden van Duitsland en hebben samen een relatief grote oppervlakte. Dit is dan ook erg geschikt voor het uitvoeren van grootschalige schietoefeningen. De banen zijn erg divers, hierdoor zijn er veel verschillende soorten scenario’s mogelijk en kunnen er veel technieken, tactieken en procedures (TTP’s) getraind worden.

Het oefenen

De eerste week wordt er voornamelijk getraind op Niveau 2, het groepsniveau. Dit zal later uitgebreid worden naar Niveau 3, het pelotonsniveau. Het is voor de Fuseliers belangrijk dat zij niet alleen in daglicht in staat zijn hun TTP’s uit te voeren, maar ook zeker bij duisternis. Daarom wordt dit ook getraind tijdens de nightfire (het schieten bij verminderd zicht). Hierbij wordt uiteraard gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld NVG’s (Night Vision Goggles).

Nightfire
Nightfire
Fuselier in actie
Fuselier in actie

In week 46, 12 tot en met 18 november, was het de beurt aan de Charlie Compagnie om hun schiettechnieken te trainen in Bergen. Hierbij heeft er op de donderdag een geïntegreerd scenario met de 81MM-Mortier en een live gill-schot plaatsgevonden. Zij zijn inmiddels in G??Z Altmark bezig met hun laatste oefening voor hun traject in Litouwen.


Volo et Valeo!
 

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT