Dodenherdenking

Vandaag vond de nationale dodenherdenking plaats. Op deze dag wordt iedereen herdacht die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn of haar leven heeft gegeven voor onze vrijheid. Elke Compagnie is tijdens deze dag op een andere plek in het land aanwezig.

Erewacht

De Alfa Compagnie herdenkt de slachtoffers in Hedel, de Charlie Compagnie in Colijnsplaat en de Delta Compagnie doet dit in het Vrijheidspark in Tilburg.

Rond de klok van 20.00 uur stond de erewacht in het Vrijheidspark in Tilburg opgesteld en kon de herdenking beginnen. Tientallen toeschouwers hadden zich rondom het Vaandelwacht monument verzameld om naar de ceremonie te kijken. Terwijl de kracht van de zon langzaamaan minder wordt, gaan de twee minuten stilte in. Hierna werden de kransen en bloemstukken gelegd. 

Na afloop was er een receptie in de Dans- en Muziekschool. 

Tekst loopt door onder afbeelding.

Krans Garderegiment Fuseliers Prinses Irene
Krans Garderegiment Fuseliers Prinses Irene

Colijnsplaat

Dodenherdenking 2018, een delegatie van de Charlie compagnie was aanwezig in Colijnsplaat. Na een bezoek aan het graf van eerste Luitenant Havelaar waren wij aanwezig bij de herdenkingsdienst en aansluitend de kranslegging. Kinderen van basisschool de Stellenplankier assisteerden, zoals elk jaar, weer hierbij. Dat de Charlie compagnie een speciale band heeft met Colijnsplaat blijkt wel weer dat ook oud CSM, nu werkzaam bij de brigade, adjudant Ron vanuit het Brabantse ook aanwezig was bij deze herdenking. 

Afghanistan

Ook in Afghanistan werd er aandacht besteed aan Dodenherdenking en waren de Fuseliers even still. Het verkenningspeloton van de Delta Compagnie zal nog enige tijd meewerken aan de Resolute Support Mission.

image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT