Sinterklaasfeest 2018

sint met zwarte pieten

Naast alle tradities van het 17e kan uiteraard de eeuwenoude traditie van het Sinterklaasfeest niet ontbreken. 4 december 2018, hebben wij dit dan ook met het hele bataljon en Sinterklaas gevierd.

Sinterklaas kijkt in grote boek
Sinterklaas kijkt in grote boek

Het evenement werd  in de middag afgetrapt met een bataljonsappel. Hierbij werd Sinterklaas samen met vijf zwarte pieten bovenop een viertonner de appelplaats op gereden.
De Sint riep om de beurt wat Fuseliers naar voren, zij kwamen uit zowel de compagnieën als de Bataljonsstaf. Hij vroeg naar verhalen die hij over hen had gehoord in het afgelopen jaar. Omtrent deze gebeurtenissen kregen de Fuseliers die naar voren moesten komen een cadeau, wat typerend was voor hen. Dit verschilde van een nieuw koffieapparaat, plakband en flipovers, parfum tot babycadeautjes. Deze Fuseliers zongen een sinterklaasliedje en uiteraard werd het Fuselierslied met zijn allen gezongen.
 

Fuseliers bij de rijstmaaltijd
Fuseliers bij de rijstmaaltijd

Aansluitend stond er voor iedereen een lekkere rijstmaaltijd klaar. Onder het genot van een drankje stond de saamhorigheid en het fuseliersgevoel bij de maten centraal. ’s Avonds was er een loterij met prijzen voor de aanwezigen.
Al met al was het een geslaagd samenzijn en tevens een afsluiting van het jaar met het gehele Bataljon. Een jaar waarin veel gedaan is en ook veel geoefend is voor de inzet in Litouwen, waar de Charlie Compagnie in januari 2019 heen zal gaan. Het was dan ook voorlopig de laatste keer dat het Bataljon compleet was.
Fuseliers, alvast een fijn kerstverlof gewenst en voor diegene die op inzet gaan, veel succes en krijgsmansgeluk!


Volo et Valeo! 
 

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT