Samenwerking Charlie Beren en 11 BVE

Vanuit een oud-Fuselier, nu werkzaam bij 11 Brigade Verkenningseskadron, kwam de vraag binnen bij de Charlie Beren Compagnie om hen op te leiden in het zuiveren van loopgraven. Zo gezegd, zo gedaan.

Gisteren zijn de mannen van 11 BVE naar Oirschot gekomen en hebben zij een theoriedag gehad. Deze dag bestond onder andere uit het delen van ervaringen op verschillende niveaus met het opleiden van Oekraïense trainees, maar ook hoe een loopgraaf te zuiveren.

Vandaag en morgen oefenen zij in de loopgraven in het oefenterrein. De verkenners worden opgeleid, maar de trainers worden ook getraind om dit in het vervolg zelf te kunnen doen.

11 BVE gaat begin volgend jaar Oekraïense trainees opleiden in het Oosten van Duitsland, dit is onderdeel van The EU Military Assistance Mission in support of Ukraine (EUMAM). De Charlie Beren hebben inmiddels al heel wat ervaring in het opleiden voor het zuiveren van loopgraven. Zo hebben zij zelf tijdens Operatie Interflex Oekraïense trainees opgeleid en hebben ze afgelopen maanden theorie en praktijk overgebracht aan collega’s.

Een mooie samenwerking, succes daar mannen!

image description
image description
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT