Veteranenreunie VVVGFPI 2019

Veteranenreunie op de bataljonsappelplaats

Op deze dag was het weer tijd voor de jaarlijkse veteranenreünie. Dit jaar was de thema-reünie gerelateerd aan de uitzending: 17 (NL) Mechbat GFPI SFOR-5, 20 jaar na terugkeer.
Naast SFOR-5 namen ook de leven van de VVVGFPI, VOSKNBPI en de VOSIB deel aan de herdenking en feestelijkheden in de middag.

Eenieder die met een oranjeblauw invasie-fluitkoord uitgezonden is geweest, was samen met zijn/haar partner en kinderen van harte welkom. De veteranen van SFOR 5 werden verwelkomt in de bioscoop, door de commandant van deze missie, Brigade-generaal der Fuseliers b.d. A.T. Vermeij. Voor de overigen begon de dag in het KEK-gebouw, zij werden welkom geheten door de voorzitter van VVVGFPI, Brigade-generaal de Jong.  

Om half 12 vond de herdenkingsceremonie plaats op de bataljonsappelplaats. Na het dodenappel legden de Regimentscommandant en Genmaj b.d. Rudi Hemmes een krans namens het Regiment. Dit jaar werd voor het eerst een tweede krans gelegd namens de VVVGFPI. De krans werd gelegd door Generaal de Jong en de jongste veteraan van het bataljon, Korporaal Lamaij. Na de ceremonie stond er voor alle aanwezigen een lunch klaar. De VOSKNBPI -en VOSIB veteranen genoten van een nasimaaltijd, de anderen van een BBQ. Tijdens de BBQ werd de muziek verzorgd door Arno Verhoof, in ruil voor een bijdrage aan het goede doel Alpe d’huzes. Voor de kinderen was er een springkussen, deze werd ook dit jaar gesponsord door Jordy Hollewand. Tevens was er een static show en kon men een kijkje nemen in het museum Brigade en Garde Prinses Irene. De reünie en gezellig samen zijn werden voortgezet in de Rhinobar, waar de dag om 16:00 afgesloten werd.  

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT