Reunie 20 mei 2020

VVVGFPI

 Het zal niemand zijn ontgaan dat op 23 maart j.l. nieuwe COVID19-maatregelen door het kabinet zijn afgekondigd. Deze leveren verdere beperkingen op qua bewegingsvrijheid in de publieke ruimte voor eigenlijk alle Nederlanders. Dit geldt voorlopig voor een periode tot 1 juni. Dat betekent dat ook onze jaarlijkse reünie van de VVVGFPI, die voor 20 mei staat gepland, wordt geraakt door deze maatregelen. Hoewel deze reünie voor velen een afsluiting zou zijn van het bijzondere herdenkingsjaar ’75 jaar vrijheid’, zijn wij als bestuur genoodzaakt het evenement deels af te zeggen. Dat is vervelend maar niet meer dan logisch, mede ook met het oog op het niet in gevaar willen brengen van de gezondheid van onze leden van de VOSIB en KNBPI. V.w.b. de thema reünie van SFIR 5 wordt bezien of deze verplaatst kan worden naar dit najaar. Voor diegene die reeds zijn ingeschreven en hebben betaald geldt dat de eigen bijdrage door onze penningmeester wordt teruggestort.

We kiezen er als bestuur niet voor om de jaarlijkse reünie VVVGFPI uit te stellen naar een later moment in het jaar. Ten eerste is dat plannen in grote onzekerheid en ten tweede gaan we zien dat de 2e helft van het jaar voor het bataljon een zeer drukke periode wordt om de gereedstelling weer op orde te brengen na een lange tijd van niet kunnen trainen en oefenen. De volgende reünie VVVGFPI staat gepland op 28 augustus 2021 tijdens de viering van “80 jaar Garderegiment Fuseliers Prinses Irene”.

Laten we hopen dat we in Nederland snel grip krijgen op het virus, zodat niet de Nederlandse Veteranendag op 27 juni in het gedrang komt. Als we allen proberen daarbij aanwezig te zijn, hebben we toch een mooie reünie maar dan op het Malieveld. De uitreiking van de Vaandelopschriften naar aanleiding van onze missie in Afghanistan is natuurlijk een reden temeer om op die dag aan te sluiten.

 

Namens het bestuur,

Brigadegeneraal Roland de Jong

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT