Reünie Parade Eenheid VOSIB

rijstmaaltijd

Afgelopen zaterdag, 24 november 2018, was het weer tijd voor de jaarlijkse Reünie van de Parade Eenheid georganiseerd door de Vereniging Oud Strijders Indië Bataljons (VOSIB).
Zoals voorgaande jaren werd deze reünie ook weer gehouden in de Kumpulan op landgoed Bronbeek te Arnhem.

Na de ontvangst met koffie en spekkoek richtte de voorzitter van de VVVFPI, de brigade-generaal Roland de Jong zich in zijn welkomstwoord tot de Indië veteranen die met hun familieleden aanwezig waren bij dit jaarlijks evenement. In zijn welkomstwoord benadrukte de Brigade-generaal het belang van deze reünie alsmede de band die het Regiment en zijn veteranen van jong tot oud hebben.
Ook werd het recente overlijden van het bestuurslid in ruste van de VOSIB, dhr. Wim ter Horst aangehaald, waarna uit respect een minuut stilte werd gehouden.

Dat ook het parate bataljon waarde hecht aan deze reünie en de sobats bleek wel uit het feit dat ook de huidige Regimentscommandant, de Luitenant-kolonel Haran Gorissen, de plaatsvervangend Bataljonscommandant, de Majoor Arjan Luijten, de Regimentskapitein, de Kapitein Linda van Beek en de Regimentsadjudant, de Adjudant-onderofficier Dennis van de Wijngaart tijd en moeite hadden genomen om aanwezig te zijn.

Een onderdeel van de reünie wat niet mocht ontbreken was de traditionele bingo! De penningmeester, Nicole Hooft, had zich ingezet om diverse bingoprijzen aan te schaffen en in te pakken. Alsof dat nog niet genoeg was werden er ook nog prijzen voor de bingo door de aanwezigen zelf ingebracht, hetgeen het fanatisme door de spelers alleen nog maar meer aanwakkerde!
Tussen de bingo door werd er weer genoten van een uitstekend verzorgde rijsttafel waar de Kumpulan bekend om staat. Ongeacht de meestal respectabele leeftijd van de meeste deelnemers werden er ook respectabele hoeveelheden opgeschept…

Een leuke extra dit jaar was het optreden van een traditionele Indonesische dansgroep. Zij voerden achtereenvolgens een dans uit Bali, een traditionele welkomstdans en een dans uit Noord-Sumatra uit. Als laatste stond een zgn. “Tor Tor Batak”? op het programma. Dit was een dans waarbij het publiek mocht meedansen. Als snel waren een paar veteranen wel te porren om mee te doen en lieten zij zien dat ondanks de leeftijd ze nog behoorlijk soepel in de heupen waren.

We kunnen terugkijken op een erg gezellige en geslaagde reünie en hopen dat we iedereen op aankomende Regimentsjaardag weer mogen verwelkomen in Oirschot.

Volo et Valeo!

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT