REÜNIE EENHEID 3.1

De Reünisten

Op 7-7-2007 vertrokken er zo’n 36 Fuseliers vanuit de kazerne in Oirschot naar Afghanistan. Op een mooie datum en met de nodige spanning vertrok het peloton naar Tarin Kowt in Afghanistan.

We werden als Fuseliers onder bevel gesteld bij het 13e infanteriebataljon uit Assen, om gezamenlijk de battlegroup te vormen van de ISAF missie (TFE-4). Het zou een zware, intense maar ook een mooie uitzending blijken die ieder op zijn eigen manier heeft beleefd en verwerkt. Na het nodige te hebben meegemaakt, waaronder een flink aantal gevechten en aanslagen, waarbij helaas ook gewonden zijn gevallen, blijkt maar weer dat tien jaar na dato ieder zijn eigen manier heeft om met deze ervaringen om te gaan. Kortom, een bijzondere uitzending met een bijzonder verhaal….

Exact tien jaar later, op 7-7-2017 vond de eerste echte reünie plaats. Het was dan ook niet vreemd dat de opkomst hoog was. De behoefte om elkaar weer te zien was groot. De partners en kinderen waren tijdens de reünie meer dan welkom om met elkaar ervaringen uit te wisselen van wat het kan betekenen om partner van een veteraan te zijn. Op een paar mannen na was iedereen aanwezig en  men verviel al snel weer in vaste, oude patronen. Binnen een mum van tijd was het weer even ‘net als toen’. Na een goed biertje, een ietwat verlate barbecue en veel verhalen over die goede oude tijd en wat het allemaal voor ons heeft betekend, kwam de reünie al snel tot een einde.  

Mijn dank gaat uit naar de VVVGFPI en het Bataljon voor het mogelijk maken van deze, voor ons zo speciale, dag!

Met vriendelijke Fuseliersgroet,

Rob Knoben (trotse pelotonscommandant eenheid 3.1) 

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT