Remembrance Sunday Congleton

Vandaag stonden Groot-Brittannië en ons Regiment stil bij militairen die omkwamen in oorlogen en andere gewapende conflicten. Op deze Remembrance Sunday werden onder andere kransen gelegd en hield heel Groot-Brittannië twee minuten stilte. De klaproos, het officiële Britse symbool voor alle gesneuvelde militairen, stond tradioneel centraal in de herdenking. Een detachement van ons Regiment woonde deze herdenking op 12 november 2017 bij.

Kranslegging

Onze delegatie nam deel aan het defilé richting de herdenkplaats in het centrum van Congleton. Hier stonden honderden mensen om de herdenking bij te wonen. Verschillende betrokken instanties legden kransen, zo ook onze Generaal b.d. Hemmes en Majoor Maas. Na deze ceremonie liep ons detachement richting Congleton Town Hall en woonde daar een Anglicaanse kerkdienst bij. Na de dienst bood de burgemeester een lunch en receptie aan. Zowel de burgemeester van Congleton als onze delegatieleider Majoor Maas hielden speeches die de band tussen de stad en ons Regiment benadrukten. Uiteraard werd er met onze Regimentsdrank Calvados een toost uitgebracht op het Regiment.

Museum

Na de receptie en lunch leidde een medewerker onze delegatie rond door het plaatselijke museum, waarbij de roots van het Garderegiment uitgebreid aan bod kwamen. In het museum was de ontstaansgeschiedenis van het Garderegiment te zien aan de hand van foto’s en een interactieve tentoonstelling.

Ook dit jaar kreeg ons Regiment een geschenk van de stad Congleton mee naar huis om de herinnering aan deze dagen in stand te houden. De delegatie van ons Regiment, waaronder oud-strijder Generaal b.d. Rudi Hemmes, heeft genoten van deze bijzondere dagen en gastvriendelijkheid van de inwoners van Wolverhampton en Congleton.Tot volgend jaar!

Volo et Valeo!

image description
Fuseliers op de herdenkplaats
Delegatie
Delegatie

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT