Regimentsjaardag 11 januari 2017

76e REGIMENTSJAARDAG FUSELIERS

We hebben vandaag ons 76 jarig bestaan op traditionele wijze gevierd. De geboorte van ons regiment, de bakermat van onze tradities, denken en handelen. Bij het regimentsmonument werd er stilgestaan bij alle gevallenen van het Garderegiment Prinses Irene en het stamonderdeel. We hebben herdacht, stil gestaan bij, gewaardeerd en gevierd.

Na de herdenking en kranslegging hebben onze Fuseliers gevierd door te strijden. Trofeeën voor speedmars, volleybal, zaalvoetbal, maar ook om de historische trofeeën; de Generaal Hemmes Trofee voor de regimentscross en de Generaal van Besouw Beker voor het beste schietteam. Dit jaar hebben we nog een trofee toegevoegd; de Kolonel Herbrink Trofee. Deze ging naar het beste team op de All Terrain March. Kolonel Herbrink was een strijder binnen Nederlandse Brigade Prinses Irene van het eerste uur tot en met het laatste uur. De kolonel staat bekend als groot voorbeeld en inspirator.


De winnaar van de Generaal Hemmes Trofee voor de regimentscross is de A-Tijger-compagnie. De Generaal van Besouw Beker voor het beste schietteam ging dit jaar naar de B-Eagle-compagnie. De winnaar van de All Terrain March en dus de winnaar van de eerste Kolonel Herbrink Trofee is wederom de A-Tijger-compagnie!

REGIMENTSJAARDAG IN DE WEST

Ook onze Charlie-Beren-compagnie in De West hebben het 76e regimentsjaardag gevierd! Na het Engels ontbijt heeft er een bijzonder appèl plaats gevonden wat werd ondersteund door personeel van CZSK door het live Taptoe te spelen. Daarna het 'Fuseliers loopje' en aansluitend is er door Sgt1 Robert van LO/s een sportprogramma samengesteld. De 76e regimensjaardag in De West werd afgesloten met een toost op het regiment middels een borrel Calvados.

image description
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT