Regimentsjaardag 2024

Op deze koude, maar zonnige dag vierden we de 83e verjaardag van het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene. Het ontstaan van ons regiment, de oorsprong van onze tradities, gedachtegoed en handelswijzen. De Regimentsjaardag staat in het teken van vieren, maar we herdenken ook diegene die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen. Traditiegetrouw zijn er verschillende sportwedstrijden en mooie prijzen te winnen.

We hebben afscheid genomen van Adjudant Karel Zwart en van Frans van der Meeren. Het doet pijn hen te missen, maar het maakt trots dat we hebben bijgedragen aan een waardig afscheid.

We vieren dat we vandaag 83 jaar jong zijn, in de kracht van ons leven. De vulling van het bataljon is met 96% het best van de hele Landmacht. Dat is vooral het teken van een gezonde sfeer binnen een eenheid waarin iedereen zich welkom voelt en het beste uit zichzelf wil en kan halen. Dat is iets om trots op te zijn.

Traditiegetrouw zijn er verschillende sportwedstrijden tijdens deze bijzondere dag. Zoals ieder jaar, zijn er ook dit jaar weer mooie prijzen te verdienen zoals de Generaal-majoor Hemmes Trofee voor de Regimentscross, de Generaal-majoor van Besouw Trofee te winnen bij de schietwedstrijd en de Kolonel Herbrink Trofee voor de MLV.

De Belgische collega’s van Bataljon Bevrijding - 5 Linie hebben de eerste plek bemachtigd en daarmee de trofeeën van Generaal-majoor Hemmes, Generaal-majoor van Besouw en Kolonel Herbrink gewonnen.

We hebben deze geslaagde Regimentsjaardsag afgesloten met een borrel. Bedankt allemaal en tot volgend jaar!

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT