Regimentsjaardag 2023

Muziekkorps

Gisteren vierden we de 82e verjaardag van het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene. Na een aantal jaren waarin de Regimentsjaardag vanwege Corona slechts in beperkte vorm kon plaatsvinden, zijn we blij dat we dit gisteren weer op traditionele wijze konden vieren.

De Regimentsjaardag staat in het teken van vieren, maar uiteraard herdenken wij ook hen die ons afgelopen jaar zijn ontvallen. Prominent daarin zijn uiteraard Generaal-majoor Rudi Hemmes, de Heer Harry Vleming en alle oud strijders. Hoewel het pijn doet hen te missen, maakt het ons trots dat we hebben bijgedragen aan een waardig afscheid.

Wij vieren dat we 82 jaar jong zijn en in de bloei van ons leven. Afgelopen jaar is het bataljon ingezet in Operatie INTERFLEX, het trainen van Oekraïense militairen en het gereed staan als snel inzetbare macht voor de VJTF. Daarnaast hebben we met regimentsgenoten bijgedragen aan missies in Litouwen, Roemenië en Irak. Komend jaar gaat onze inzet onverminderd door.

Het vieren tijdens de Regimentsjaardag doen we via de traditionele sportwedstrijden. Ook dit jaar waren er voor de compagnieën mooie prijzen te verdienen zoals de Generaal-majoor Hemmes Trofee voor de Regimentscross, de Generaal-majoor van Besouw Trofee te winnen bij de schietwedstrijd en de Kolonel Herbrink Trofee voor de All-Terrain-march.

De Belgische collega’s van Bataljon Bevrijding - 5 Linie heeft de Generaal-Majoor Hemmes trofee gewonnen met de winst van de Regimentscross.
De Generaal-majoor van Besouw Trofee voor beste schietteam is gewonnen door de Bravo-compagnie.
Ook is de Bravo-compagnie winnaar geworden van de All-Terrain-March en dus de winnaar van de Kolonol Herbrink Trofee.

De dag werd afgesloten met een regimentsborrel.

Hieronder is een kleine selectie van de foto's te vinden. Mail naar bataljonsfotograaf@fuseliers.nl om alle foto's te ontvangen.

Volo et Valeo

image description
Engels ontbijt
image description
Bataljons appel
image description
Genodigden
image description
Vaandeldrager
image description
Start Regimentscross
image description
All-Terrain-March startoefening
image description
Brancardrace
image description
All-Terrain-March kaart lezen
image description
Voetbal
image description
Volleybal
image description
Trofeeën
image description
Borrel

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT