Oefenweken voor Acie en Dcie in Oirschot en Beverlo

Beverlo

De Alpha- en Delta Compagnie zijn zojuist na twee oefenweken terug op de kazerne. Vorige week werd er geoefend op de Oirschotse heide, waar de weersomstandigheden niet altijd ideaal waren. Na zeven bijzonder druilerige dagen werd er op maandag verplaatst richting het Belgische Beverlo waar de oefening werd voortgezet.

De beide Compagnieën werden gedurende twee weken intensief ondersteund door de eigen Bataljonsstaf, 131 Herstelpeloton, 411 Geniecompagnie en 1e Peloton GNK. 42 BVE trad op als oefenvijand.

Bij het eindgevecht, dat op donderdag 30 juni plaatsvond op oefenterrein Beverlo, wist de Alpha Compagnie zich niveau IV te certificeren. De Delta Compagnie heeft de afgelopen twee weken op niveau IV getraind.

De oefening werd afgesloten met een Bataljonsappel, dat tevens diende als informeel afscheid van de huidige Bataljonscommandant Nico Boom. Het Fuselierslied werd door alle Fuseliers luidkeels gezongen toen de Overste zijn entree maakte. Vervolgens werd hij verrast met een indrukwekkende speech van de Plaatsvervangend Bataljonscommandant en werd hem namens het Bataljon een cadeau aangeboden. Hierna werd er genoten van een barbecue en werden deze twee intensieve weken op gepaste wijze afgesloten.

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT