Module C in Klietz en GUZ Altmark

Fuseliers in de bossen

Op maandag 27 augustus zijn onze Alfa en Charlie Compagnie richting Duitsland gegaan voor een drieweekse oefening. Zij verbleven eerst een week in Klietz en hebben hun programma daarna voortgezet in het gebied GUZ Altmark.

Klietz

Niet alleen onze Alfa en Charlie Compagnie waren aanwezig, ook 411 Geniecompagnie, 131 Herstelpeleton en 13 Geneeskundigpeleton waren erbij. Deze eenheden hebben de week in Klietz gebruikt als oefenweek, als voorbereiding op de weken in GUZ Altmark. Zij hebben hier individueel hun eigen taken op verschillende niveaus geoefend.

GUZ Altmark

In GUZ zijn alle eenheden samengevoegd, in deze nieuwe samenstelling streden zij tegen de oefenvijand. Er waren verschillende aanvallen in zowel stedelijk als bebost gebied. De compagnieën hebben als eerste 'gastpeleton' in het Duitse oefenoord getraind. Het oord is ter grote van een stad en wordt nog altijd uitgebreid. Het is een ideale nieuwe, uitdagende plek voor het trainen van het innemen van een stad. Onze  Alfa en Charlie Compagnie vochten steeds in een andere linie. Het operatieconcept draaide uiteindelijk om het Charlie-team niveau 4 (compagnieniveau) te certificeren en de Alfa Compagnie niveau 4 te laten trainen. Ook op de lagere niveaus, is goed getraind en veel geleerd. Al met al was de oefening een goede voorbereiding op Litouwen, waar onze Charlie Compagnie in januari 2019 als eerst heen zal gaan.

Fuseliers in het oord
Fuseliers in het oord

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT