Module C 2019

gebied module C

Donderdag 7 februari was het tijd om de trein te beladen. Deze vertrok richting het Duitse oefengebied Klietz. Op maandag 11 februari vertrokken ook de Alfa Compagnie, de Bravo Compagnie en het verkenningspeloton van de Delta Compagnie deze kant op.

Het scenario

De oefening betreft een niveau 4 meting voor de Alfa Compagnie, welke in juli aanstaande naar Litouwen gaat voor inzet in het kader van eFP. De Alfa Compagnie had in het scenario dan ook gebiedsverdediging als hoofdtaak.


De Delta Compagnie heeft onder leiding van de Instructiegroep Verkenning de Manoeuvre-verkenningsopleiding gedraaid, welke bestaande uit een technisch deel gericht op de Fennek en een tactisch deel compleet gericht op het uitvoeren van verkennings- en bewakingsopdrachten. Dit opleidingstraject werd in Klietz afgesloten, onder leiding van het bataljon.


Met de Bravo Compagnie als oefenvijand, heeft de Alfa Compagnie dinsdag een gelegenheidsaanval ingezet op een vijandelijke post. Bij het aanbreken van de ochtend op donderdag zette de Bravo Compagnie de aanval in. ’s Middags was dan ook het einde van het scenario en was het tijd om alles gereed te maken voor de verplaatsing naar het Duitse Güz. Hier wordt de oefening voortgezet.
Het was weer een leerzame trainingsweek en een goede voorbereiding op eFP. 
 

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT