LRRPTG-4 succesvol

Opstuivend zand door downforce

De eerste meerdaagse patrouille van LRRPTG-4 in Mali is succesvol verlopen. De operatie bestond uit een geïntegreerd optreden met Duitse helikopters, waarbij de NH90 een gedeelte van de LRRPTG verplaatste en de Tiger luchtsteun gaf.

Doel van de missie

Het doel van de operatie was het verder in kaart brengen van de veiligheidssituatie in Noord-Mali zodat het hoofdkwartier in Bamako meer beeld en geluid heeft over het gebied en zodoende het vredesproces in Mali kan ondersteunen. Dit is uiteindelijk waarvoor LRRPTG deelneemt aan de missie MINUSMA.

Daarnaast zijn onder leiding van de civiele adviseur (CIVAD) diverse projecten bezocht en voorlichtingen aan lokale autoriteiten gegeven over het vredesproces.

Tekst loopt door onder afbeelding.
 

Lokale bevolking
Lokale bevolking

Patrouille

De open houding van de LRRPTG zorgt ervoor dat zij dicht bij de bevolking kan optreden. De patrouille werd afgesloten met een bezoek aan een plaatselijke markt waarbij wederom informatie is uitgewisseld met de lokale bevolking en autoriteiten. Ook de mannen van de LRRPTG in Kidal voeren dagelijks patrouilles uit om informatie te verzamelen en bij te dragen aan de veiligheidssituatie in hun gebied.

image description
Lokale bevolking
image description
Opstuivend zand door downforce

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT