Alfa- en Delta Compagnie in Lehnin

lehnin

Van maandag 22 oktober tot vrijdag 2 november 2018 waren de Alfa-Compagnie, de Delta-Compagnie en de Bataljonsstaf op oefening in het Oost-Duitse gebied Lehnin.

Nadat de trein beladen was, was alles gereed om op maandagochtend 22 oktober richting Lehnin te gaan. Hier trainde de Alfa-Compagnie de eerste week op pelotonsniveau, dit was een voorbereiding op de week die volgde. De tweede week trainde zij op compagniesniveau, in deze week was dan ook de aanval.

De Delta-Compagnie was de oefenvijand van de Alfa-Compagnie en had hiermee hun meting op verschillende niveaus. Dit gebeurde onder andere op groeps- en pelotonsniveau.

Aanval in Lehnin
Aanval in Lehnin

Het gebied was erg dicht bebost, dit maakte het extra moeilijk voor de compagnieën. Tevens was dit ook de extra uitdaging tijdens de oefening. Een goede communicatie en samenwerking waren noodzakelijk om de aanval tot een succes te brengen.

Dicht bebost gebied in Lehnin
Dicht bebost gebied in Lehnin

De Landmachtadjudant kwam een kijkje nemen bij onze compagnieën. Zo keek hij onder andere mee bij de voorbereidende week en het eerste gedeelte van de aanval.

Het was weer een geslaagde oefening waar veel is bijgeleerd.

Volo et Valeo!

 

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT