Landmachtdagen 2018

Vandaag waren onze fuseliers aanwezig in Bergen op Zoom voor de Landmachtdagen. Ze gaven verschillende demo’s en op de Grote Markt kon het publiek vanaf de kerktoren tokkelen.

Beschermen

Afgelopen week bezocht de Koninklijke Landmacht verschillende steden in Nederland. Ook onze fuseliers gaven colleges op basis- en middelbare scholen om aan kinderen uit te leggen wat het werk van een militair inhoudt. 'De Landmacht beschermt wat ons dierbaar is'.

Demonstraties

In ‘Kijk in de Pot’ stonden voertuigen opgesteld, was er een kleine hindernisbaan nagemaakt en lagen er wapens uitgestald. Zo konden bezoekers alles van dichtbij zien en zelf een keer in een Boxer-voertuig gaan zitten of een colt-geweer vasthouden. Parachutisten voerden een precisiesprong uit en landen daarbij op een kussen. Ook werd een demonstratie gegeven waarbij er een oefenvijand uitgeschakeld moest worden. Hierdoor kregen de toeschouwers een realistisch beeld van wat een pantserinfanteriebataljon zoal doet. Op de Grote Markt verzorgde de sport de gelegenheid om van de kerktoren naar beneden te tokkelen. 

Combat demonstratie
Combat demonstratie
Precisieprong
Precisieprong

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT