Laatste eer voor Kolonel der Fuseliers Tony Herbrink

Uitvaart Tony Herbrink

Vanochtend en vanmiddag is op waardige wijze afscheid genomen van Kolonel der Fuseliers b.d. Tony Herbrink. Hij was de laatste oud-strijder die aanwezig was bij zowel de oprichting van de Koninklijke Nederlandse Brigade Prinses Irene in 1941, als de gehele opmars door Frankrijk, België en Nederland in 1944 en 1945.

Militairen van de B-Eagle-Compagnie verzorgden gedurende de dag het indrukwekkende militaire ceremonieel, waaronder het statig verplaatsen van de kist door een draagploeg in ceremonieel tenue. Tijdens de dienst in de Lambertuskerk in Waalre sprak Generaal-majoor b.d. Noordzij namens het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene mooie woorden over Tony, waaruit bleek hoeveel hij voor het Regiment betekende.

Na de kerkdienst vond de crematieplechtigheid plaats in Eindhoven. De B-Eagle-Compagnie vormde een erehaag, waarbij ook oud-strijders, oud-regimentscommandanten, oud-regimentsadjudanten en overige regimentsgenoten aansloten. Tijdens deze plechtigheid bleek hoezeer Tony een familieman was, waarbij hij het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene als zijn tweede familie zag. Maar Tony had ook een boodschap voor de gehele maatschappij:

 

“Vrede en veiligheid maak en beleef je samen. Hoe? Respect voor elkaar.

Gun anderen een eigen mening, een eigen godsdienst en een eigen cultuur.

Dat is niet altijd makkelijk, maar veel gemakkelijker, veel menselijker en veel
goedkoper dan te moeten vechten voor de vrijheid”?

 

De herdenkingsdienst werd afgesloten met het Signaal Taptoe en het ceremonieel vouwen van de Nederlandse vlag door de draagploeg. Deze werd door de Regimentscommandant overste Nico Boom, samen met zijn onderscheidingen, baret en Fuselierskoord aan de familie overhandigd. Wij zullen Tony missen en wensen zijn kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en overige familie veel sterkte toe.

Uitvaart Tony Herbrink
Uitvaart Tony Herbrink

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT