Laatste Bataljonsappèl voor BC N. Boom

Bataljonsappel

Maandagochtend vond het laatste Bataljonsappel plaats voor Luitenant-kolonel Boom, de huidige Commandant van het Bataljon, op de appelplaats van 17 Painfbat GFPI.

Er werd aandacht besteed aan het verlies van twee collega’s, die afgelopen week de hoogste prijs voor vrede en veiligheid betaalden tijdens de MINUSMA missie in Mali. De militairen maakten deel uit van 13 Infanteriebataljon van de Luchtmobiele Brigade uit Assen. De Nederlandse vlag hing gedurende het appel halfstok en er werd een moment van stilte gehouden om de gesneuvelden te herdenken.

Hierna werden de Mortieristen van 17 Painfbat naar voren geroepen. Hun uitzonderlijke prestaties bij de Menno van Coehoorn schietwedstrijd waren door de Overste niet onbemerkt gebleven. De tweede en (maar liefst twee) eerste plaatsen die zij hier wisten te bemachtigen, werden beloond met een certificaat, een groepswaardering en een daverend applaus van het gehele Bataljon. Voor het eerst sinds 1998 kon de Menno van Coehoorn trofee terug worden gezet in de prijzenkast van het Bataljon.

Op donderdag 14 juli a.s. draagt de Luitenant-kolonel Boom het commando over 17 Painfbat GFPI over aan de Luitenant-kolonel Gorissen

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT