Koorduitreiking Indiëbataljons

Koorduitreiking Indiëbataljons

Vandaag, vrijdag 1 februari, was de dag dat alle aanwezige oud-strijders van de Indiëbataljons in Oirschot het Invasiekoord ontvingen.

Op onze 78e Regimentsjaardag, welke drie weken geleden plaatsvond, werd deze bijzondere uitreiking bekend gemaakt door Regimentscommandant Luitenant-kolonel Gorissen. Tijdens zijn speech vandaag blikte hij dan ook terug op dit historische moment en benadrukte dat het invasiekoord een tastbare blijk van waardering en erkenning is. Het koord van trots, verbondenheid en saamhorigheid.


Na een korte speech, reikte Generaal Majoor b.d. Hemmes het eerste koord van de dag postuum uit aan alle overleden oud-strijders van de VOSIB. Daarna reikte hij postuum drie koorden uit aan familieleden van overleden oud-strijders die naar Oirschot waren afgereisd. Vervolgens werden de overige koorden uitgereikt door de oud-strijders van VOSKNBPI.
De voorzitter van de VOSIB, dhr Harry Vleeming, ontving afgelopen 11 januari als eerste het invasiekoord. Ook vandaag hield hij een indrukwekkende toespraak.


Er werd een toost uitgebracht met Calvados en volgens traditie werd de Irenemars gespeeld en gezongen.
Voor dhr Peters was deze dag extra bijzonder. Hij werd vandaag 90 jaar en werd in het zonnetje gezet door Luitenant-kolonel Gorissen. Aan het eind van de dag stond er voor iedereen een rijstmaaltijd klaar.

 

Uitreiking Invasiekoord
Uitreiking Invasiekoord
Aanwezigen koorduitreiking
Aanwezigen koorduitreiking

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT