Kameraadschappelijke maaltijd officieren 2021

Kameraadschappelijke Maaltijd 2021

Donderdagavond 14 oktober vond de jaarlijkse kameraadschappelijke maaltijd van onze officiersvereniging plaats in Restaurant Hoeve 1827 te Oirschot. Voorafgaand aan het diner werd de algemene ledenvergadering van VVOGFPI gehouden.

De algemene ledenvergadering

Doordat ALV 2020 geen doorgang vond, ontstond er een ‘boeggolf’ aan voordrachten voor de Gouden Fuseliersspeld. Onder het motto “stel niet uit tot morgen, wat je vandaag kan doen” werden alle voordrachten ter stemming gebracht. De voordrachten betroffen Luc Vermeulen wegens verdiensten voor de VOSIB en als redacteur van de Vaandeldrager, Henrie Doreleijers vanwege zijn verdiensten als redacteur voor de Vaandeldrager en als webmaster. Melanie Giesen voor haar verdiensten als regimentsvrijwilliger en Helga Meindertsma dankzij haar verdiensten als penningmeester VVOGFPI en secretaris van het Steunfonds. De aanwezige leden van de VVOGFPI stemden unaniem voor.

image description
Gouden Fuseliersspeld Helga Meindertsma
image description
Gouden Fuseliersspeld Melanie Giesen-Schuurmans
image description
Gouden Fuseliersspeld Henrie Doreleijers
image description
Gouden Fuseliersspeld Luc Vermeulen

Bataljonscommandant Luitenant-kolonel Dimitriu memoreerde dat hij twee jaar geleden een vooruitblik gaf aan de hand van zijn kernwoorden “vechten, vernieuwen en verbinden”, waarna hij in een video liet zien hoe deze kernwoorden er de afgelopen jaren in de praktijk uit zagen. Hierna sloot hij af het uitspreken van vertrouwen in de toekomst, met name omdat oude bekende van het Regiment Niels Verhoef hem opvolgt als Regimentscommandant.

Groepsfoto VVOGFPI 2021 voor Hoeve 1827
Groepsfoto VVOGFPI 2021 voor Hoeve 1827

Voorgerecht

Na het maken van de groepsfoto verzamelden alle officieren voor het aperitief en een “walking dinner” voorgerecht. Hier sprak voorzitter Generaal-majoor b.d. Van der Louw de leden en gasten toe, met een speciaal woord van welkom voor Brigadegeneraal Hut, Commandant van het Korps Mariniers. Ook werd er een moment stilte gehouden voor alle inmiddels overleden leden van de vereniging.

Aperitief Kameraadschappelijke Maaltijd 2021
Aperitief Kameraadschappelijke Maaltijd 2021

Het diner

Na de spoom verplaatsen de aanwezigen naar het restaurant. Hier werden de overige gangen geserveerd, stelde de voorzitter nieuwe leden voor, hielden de genodigde deputaties en de Regimentsjongste een toespraak. Afsluitend diende de voorzitter iedereen van Repliek.

image description
Voorstellen nieuwe leden VVOGFPI
image description
Toespraak regimentsjongste
image description
Kolonel der Grenadiers b.d. W. Brons
image description
Generaal Jan Hut, Commandant Korps Mariniers: "mentale gezondheid is belangrijk, vraag eens aan een veteraan hoe het echt met hem gaat."

Afsluitend

Het was wederom een genoeglijke avond met warme kameraadschap, een heerlijke maaltijd met goede wijnen en voor alle aanwezigen een mooi gegraveerd Calvadosglaasje om mee naar huis te nemen. We kijken nu al uit naar 6 oktober 2022.

Warme kameraadschap, heerlijke maaltijd en goede wijnen
Warme kameraadschap, heerlijke maaltijd en goede wijnen

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT