Het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene bestaat vandaag 75 jaar

Vandaag is de 75ste verjaardag van het Regiment. Op 11 januari 1941 werd namelijk in Engeland de Koninklijke Nederlandse Brigade (van 26 augustus 1941 met de toevoeging “Prinses Irene”?) opgericht. Dit werd vanochtend gevierd en herdacht door middel van een bijzonder Regimentsappèl met dodenherdenking.

image description
image description
image description

Bijzondere gasten waren onze oud-strijders Generaal-majoor b.d. Rudi Hemmes, Frans van der Meeren en Max Wolff. Daarnaast waren onze brigadecommandant met zijn brigadeadjudant, plaatsvervangend brigadecommandant en chef staf aanwezig. Als eenheden stonden de compagnieën van het bataljon en de brigadestafcompagnie aangetreden.

Na de ere-roffel voor de brigadecommandant, het intreden van het vaandel en het melden aan de Regimentscommandant, ving de ceremonie aan. De vlag werd halfstok gehangen, waarna de Regimentscommandant en de dominee ieder een speech hielden waarin het belang van onze Regimentsgeschiedenis duidelijk werd gemaakt.
Door middel het oplezen van de namen van de 48 gesneuvelden van de Koninklijke Nederlandse Brigade Prinses Irene, een minuut stilte en een kranslegging, werd het dodenappèl ingenomen.

Heel 2016 staat in het teken van 75 jaar Garderegiment Fuseliers Prinses Irene. Op 14 mei zal er daarom een grootse viering zijn op de markt in Oirschot onder het motto “Groots met een Lokaal karakter.”?

Volo et Valeo 

image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT