Herdenking Wolverhampton Engeland

Een delegatie 17 Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene heeft in Wolverhampton (Groot-Brittannië) deelgenomen aan de Dutch War Graves Memorial Service. Hier liggen de eerst overledenen van ons Regiment.

Dutch War Graves Memorial Service

De plaatsvervangend commandant van het bataljon, Majoor Maas, legde samen met generaal b.d. Hemmes een krans bij de begraafplaats in Wolverhampton. Na de herdenking op de begraafplaats bood de burgemeester een receptie en een lunch aan in een nabijgelegen galerij. Tijdens de lunch werd door een lokale basisschool een geschilderde kunstwolf aangeboden aan onze delegatie. Majoor Maas bood de burgemeester een tinnen bord aan ter erkenning van onze langdurige band met Wolverhampton.

Tekst loopt door onder foto's. 

image description
Kranslegging

Verdere reis

Hierna reisde de delegatie richting Congleton. Beide Britse steden vormen een belangrijk onderdeel van de traditie van het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene. In Congleton is het stamonderdeel van het Garderegiment op 11 januari 1941 opgericht en de verdere opleiding van dit stamonderdeel vond plaats in Wolverhampton. Op 12 november zal er dan ook door onze delegatie deelgenomen worden aan Remembrance Day in Congleton.

Volo et Valeo!

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT