Herdenking bevrijding Den Haag

Kranslegging Den Haag

Den Haag werd na de Tweede Wereldoorlog later bevrijd dan Wageningen, waar de capulatieonderhandelingen plaatsvonden en waar ze op 5 mei bevrijd waren. In Den Haag vond er op 7 mei nog een slag plaats en hier werden ze uiteindelijk op 8 mei 1945 bevrijd.

74 jaar later herdenken we dit nog steeds, het is belangrijk om dit aan de generaties die geboren zijn in vrijheid, door te geven, omdat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Vandaag hebben Genmaj b.d. Rudi Hemmes en Overste Gorissen een krans gelegd bij de Grote Kerk in Den Haag. Hierbij was ook militaire muziek en een detachement van de Bravo Compagnie aanwezig. Verder aanwezig waren de Oud Strijders van VOS KNBPI. Genmaj b.d. Hemmes en de wethouder van Gemeente Den Haag hielden een toespraak.

 

Na een lunch, verzorgd door de Gemeente Den Haag, werd de dag vervolgd naar het Burgemeester Monchyplein. Ook hier gaf Genmaj b.d. Rudi Hemmes een toespraak bij het monument. Samen met Overste Gorissen legde hij bloemen. Ook waren er bloemen namens Canada, Polen en twee woningverenigingen uit de wijk. Ook hier werd een minuut stilte gehouden. 

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT