GREBBEBERG MASTERS 2017

'De trap'

Op 6 juli 2017 vond het jaarlijkse evenement Grebbeberg Masters plaats. Tijdens dit evenement wordt er geld in gezameld ten behoeve van gewonde militairen. De Bravo-Eagles namen deel namens 17 Painfbat GFPI.

Het evenement vond plaats op recreatiegebied de Kwintelooijen, vlakbij de historische locatie de Grebbeberg, waar het Nederlandse leger vocht tegen de Duitsers tussen 11 en 13 mei 1940.

Bijna 1500 militairen, veteranen en gewonden sportten mee om geld in te zamelen voor twee goede doelen. Het bijzondere van de goede doelen van dit jaar was dat het allemaal draait om het thuisfront: de stabiele basis van elke militair. Een deel van de opbrengst gaat naar de renovatie van de familiekamer in het Centraal Militair Hospitaal. Het andere deel van de opbrengst draagt bij aan de organisatie van een zware, militaire alpine tocht. Met deze tocht wordt geld ingezameld om de partners en kinderen van gesneuvelde militairen een onvergetelijk en onbezorgd weekend weg te bezorgen.

De Bravo-Eagles namen deel aan zowel het fiets, als looponderdeel. Het parcours bleek al snel uitdagend, al voor het begin van de estafetteloop was 'de trap' een begrip onder de lopers. Met nabij de 150 ongelijke treden stegen de deelnemers hier in 200 meter ongeveer 30 meter. Dit maakte het looprondje van slechts 2,7 kilometer zwaar. Naast het hardlopen werd er gemountainbiket en gefietst op de racefiets.  

De Grebbeberg Masters kent geen inschrijfgeld. Het is de bedoeling dat iedereen zoveel mogelijk geld verzamelen voor het goede doel. Na het sporten was er tijd voor gezelligheid tijdens het entertainment programma. Een mooie afsluiting van deze dag!

Volo et Valeo! 

Fietsers 17 Painfbat GFPI
Fietsers 17 Painfbat GFPI
Start fietsonderdeel
Start fietsonderdeel
'De trap'
'De trap'
Het uitzicht boven
Het uitzicht boven

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT