FUSELIER VAN HET JAAR "KPL1 NICK"

Vandaag ontving Korporaal der eerste klasse Nick de titel ‘Fuselier van het jaar’ tijdens een bijzonder appel. Volgens de Bataljonscommandant bezit de Korporaal de eigenschappen mentale weerbaarheid, fysieke kracht, vakmanschap, voorbeeld attitude, inspiratie, onderscheidend vermogen en draagt hij bij aan de saamhorigheid.

De Korporaal ontving de Commanders Coin (Bataljonslegpenning) nummer 32 (zie ook link https://www.fuseliers.nl/bataljonslegpenning-17-painfbat-gfpi/) voor zijn prestaties en optreden het afgelopen jaar. Zo behaalde hij als richter van de mortieren de eerste plaats tijdens de Menno van Coehoorn wedstrijd. Ook leidde Korporaal Nick de voorbereidingen voor de brigade richtwedstrijd, daar veroverde 17 Painfbat GFPI alle drie de podiumplekken. Naast zijn vakmanschap is de Korporaal heel erg enthousiast in zijn werk en gaat hij door waar anderen stoppen. Korporaal der eerste klasse Nick, ook vanaf deze plaats: gefeliciteerd!

Naast het benoemen van de Fuselier van het jaar, ontving de Bataljonscommandant tijdens het appel de eerder gewonnen Bartelsbeker van het winnende peloton, welke bijgezet is in de prijzenkast in onze Regimentsmess Congleton. Daarnaast is de foto van Adjudant der Fuseliers Ron Drossaert na de bloemengroet bijgevoegd aan de herdenkingswand.

Volo et Valeo!

De herinneringswand
De herinneringswand
De Bartelsbeker en bijbehorende zilveren laars
De Bartelsbeker en bijbehorende zilveren laars

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT