Eindoefening LRRPTG4 (Mali)

Fennik

De mannen en vrouwen van LRRPTG4 (Long Range Recce Patrol Task Group 4) maken zich gereed voor de missie in Mali vanaf december. Ze zijn tijdens hun eindoefening gevestigd op Kamp Nieuw Milligen. Zij sluiten volgende week de oefening af tijdens de schietoefening in Bergen, Duitsland (SOB).

Klaarstomen missie

Vorige week heeft de staf alles gepland voor en rondom de acties van deze week. Met het voorbereiden en plannen van de oefening keek men naar het logistieke gedeelte, de verbindingen, en de medische zaken. Deze week bezocht een ambassadeur van de Amerikaanse Ambassade de oefening. Tijdens een presentatie werd hij op de hoogte gebracht van alle ins en outs van de missie. 

Teamwaarden

Deze week was het de beurt aan de pelotons om de geplande zaken ook daadwerkelijk uit te voeren. Verschillende voertuigen zoals de Fennek, die zijn naam dankt aan de woestijnvos, en Bushmaster, de viertonner, een YBZ takelwielvoertuig en een terreinwagen ondersteunden dit. Dit zijn de voertuigen die de eenheden van de Taskgroup ook in Mali gaan gebruiken. De pelotons oefenden hun skills en hanteerden daarbij drie kernwaarden: vertrouwen, gedrevenheid en vindingrijkheid.

Wij wensen hen alvast veel succes tijdens de voorbereidingen en het klaarstomen voor de missie!

Volo et Valeo!

Afgevaardigde van de Amerikaanse Ambassade op bezoek
Afgevaardigde van de Amerikaanse Ambassade op bezoek

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT