EEN ZEER GESLAAGDE MIDDAG VOOR ZORGORGANISATIE SEVERINUS

Woensdag 12 april bracht zorgorganisatie Severinus een bezoek aan de Generaal-Majoor De Ruyter van Steveninckkazerne. Severinus zet zich in voor mensen van jong tot oud met een verstandelijke of meervoudige beperking.

De Charlie-‘Beren’-Compagnie voerde deze dag uit op verzoek en initiatief van oud-Compagniescommandant Majoor Kroon, Ridder Militaire Willems Orde. De Charlie-Compagnie leidde de bezoekers de hele middag rond, waarbij zij een unieke inkijk kregen in het leven van een militair.

De bezoekers werden rond de middag ontvangen in Regimentsmess Congleton. Daar kregen zij allemaal een militair uniform aan en er was de mogelijkheid om gecamoufleerd geschminkt te worden. Na een introductie ging het gezelschap naar buiten. Daar zagen zij verschillende voertuigen en wapens, waarna ze een speciaal voor hen opgezette stormbaan doorliepen. Daarbij konden zij verschillende prijzen winnen.

Na dit actieve deel was er tijd voor een demonstratie van diensthonden door Politie Haaglanden. De dag werd afgesloten in Congleton. De Charlie-Compagnie bood de mensen van Severinus hun mascotte-beer aan en andersom ontving de Compagnie een schilderij van de gasten. De bezoekers genoten zichtbaar van alle indrukken die zij opdeden en ook de mannen van de Charlie-Compagnie hadden een goede dag. Al met al was het een zeer geslaagde middag.

Volo et Valeo!

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT