Een bijzonder appèl voor CSM van Boven - Alfa-Tijger-Compagnie

Vanmiddag was de uitreiking van de zilveren medaille voor 24 jaar langdurige en trouwe dienst aan sergeant-majoor Ramon van Boven.

De zilveren medaille is een openlijke en zichtbare blijk van waardering voor de langdurige en trouwe dienst voor de onderofficier als vakman, leider en instructeur. Een onderofficier heeft veel taken en verantwoordelijkheden en werkt in complexe en soms levensgevaarlijke omstandigheden. Hij vormt de verbindende schakel tussen manschappen en officieren en is daarmee de ruggengraat van onze organisatie. Daarvoor is deze medaille een blijk van waardering en respect.

‘’Ramon, jij bent de vleselijke vertegenwoordiging van vakman, leider en instructeur. ‘’ Zo luidt de beschrijving van Overste Gorissen tijdens zijn persoonlijke speech aan de CSM. ‘’Je bent een vakman in de breedte en in de diepte. In de breedte blijkt dit uit jouw ervaring als artillerist -u hoort het goed-, als cavalerist -maar daar is natuurlijk niets mis mee- en als infanterist. Maar ook vakman in de diepte. Je hebt alle rangen onder SM doorlopen. Je hebt ook langdurig ervaring opgedaan binnen de compagnieën als groepscommandant, opvolgend pelotonscommandant en sergeant majoor opleidingen. En dan nu als compagnies sergeant majoor. Naast ervaring als pantser infanterist, heb je ervaring als luchtmobiele infanterist, als anti-tanker en nu ook als pionier binnen de gemotoriseerde infanterie. Hoe breed en ervaren kun jij zijn? Welke functie heb jij niet vervuld?

Hier staat een echte vakman met liefde voor zijn mensen en professie. Hier naast mij staat een onderofficier puur sang, een onderofficier die tot in zijn nerven vakman, leider en instructeur is, een onderofficier met een indrukwekkende staat van dienst, een onderofficier die alle respect verdient en afdwingt. Maar bovenal ook gewoon een fijn en prettig mens. Ramon, dat is ook jouw eigen verdienste.’’

Ramon, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal: hij is je van harte gegund!!

image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT